Er zijn mensen die je kunt vergelijken met schriftgeleerden en farizeeërs in de tijd dat Jezus leefde. Ook nu, net als 2000 jaar geleden, druipt de schijnheiligheid er vanaf. Principieel tegen een samenwerking zijn met Forum voor Democratie in het provinciebestuur is een moderne variant hierop. Je lidmaatschap opzeggen van je partij kan dan wel stellig en principieel genoemd worden, maar je zetel behouden is een beroving die onjuist is. Forum voor Democratie (FvD) is een legale democratische partij met een behoorlijk groot aantal goede punten in hun partij programma. Een van de minst slechte keuzes om op te stemmen. Het besluit om deze partij in het provincie bestuur op te nemen is genomen op basis van een uitgebreide leden raadpleging van het CDA. En ja, daar zitten veel boeren tussen.

Kijk eens naar de vorige coalitie en hoe rampzalig dat afliep voor boeren door te progressief D66 en Groen Links beleid. Dit is de tegenreactie. Laten we eerst maar eens kijken hoe FvD het er vanaf brengt in Brabant. Misschien wordt het een ramp, misschien smaakt het naar meer. We zullen het zien. Het is tenslotte nog geen landelijk bestuur. Als ik inmiddels zie hoe bijvoorbeeld Groen Links Amsterdam bestuurt, dan mag ik echt hopen dat het Brabants bestuur van deze ramp verstoken blijft.

PS Ik heb de volle overtuiging dat FvD in het bestuur van onze provincie op geen enkele wijze op fascisme te betrappen zal zijn. Overigens is fascisme inmiddels een loze term die vaak gebruikt wordt als de argumenten op zijn. Roep fascist en je hebt je opponent in de hoek geplaatst waarna je klaar bent met discussiëren en je jezelf weer even superieur kan voelen. Net als 2000 jaar geleden.

Cees Noltee
Groen Brabant