Leed en onlust

Wie bereidt is echt te luisteren naar de argumenten van tegenstanders ontdekt, volgens het stadsbestuur, vanzelf de overeenkomsten die onder het meningsverschil liggen. Daar ligt de basis voor de samenwerking die de samenleving nodig heeft. En laten we vooral onze zegeningen tellen. Welke zegeningen worden hier dan bedoeld vraag ik me af? Is het de verbouwing van de Bussel? Waardoor mensen binnenkort tegen een blinde muur zitten te kijken, in plaats van vrij uitzicht vanuit een klein appartementje op vier hoog. Om maar niet te spreken over de onverkoopbaarheid van het appartement.

Is het de jarenlange ernstige geluidoverlast van horeca-activiteiten in de huiskamer van het Oostquartier in Oosteind? Waarvan het stadsbestuur bij hoog en bij laag beweerde dat het er niet was Of misschien het negentien meter hoge appartementen gebouw dat moet komen op de locatie hoek Keiweg en de Ridderstraat? En waar 97 burgers die de grootste moeite hebben met de massaliteit van dit gebouw, hun onvrede afgewezen zien door het stadsbestuur. Of is het dit stadsbestuur zelf die ons zegeningen gaat brengen door de straat op te gaan en echt te luisteren, om lering te trekken uit het gebeurde?

Want het doel van de politiek is namelijk het verminderen van leed en onlust, als dit door maatschappelijke situaties wordt voortgebracht. Ook nadat er al een besluit is genomen!

Cees Noltee